19:00

AIF BARRIKADEN

Referat: Eriksfälts FF - AIF BARRIKADEN

Startelvan: Strandell - Majed, Sénat, Gustav, Danne - Park, Per T - Alex, Johan A, Leo - Johan M

Avbytare var Driton som spelade hela 2:a halvlek som offensiv mittfältare, Daniel Sosa som spelade sista knappa halvtimmen som vänster yttermittfältare, Morten som spelade högerback sista 12, Rashad som spelade central anfallare sista 11 och Christian T som spelade högeranfallare sista 11

Vi höll uppe spelet rätt bra redan från början och det dröjde nästan en kvart innan Eriksfälts första målchans kom. Det var en som kom fri från relativt nära håll men lite dålig vinkel där Strandell gjorde en fin fotparad. Inte långt därefter hade vi en halvhyfsad chans när 2 av våra spelare stod omarkerade på en hörna men där nicken gick strax utanför.

I den 24:e min hade de ett jätteskottläge där en omarkerad spelare fick skjuta från typ 10 meter men där en av våra backar lyckades täcka skottet som annars med största säkerhet resulterat i mål. Efter en individuell miss av en av våra försvarare kom en av deras spelare åter fri med Strandell ur lite dålig vinkel och än en gång gjorde Strandell en fin fotparad, denna gång höll bollen dock ändå på att skruva sig in men Danne räddade den på mållinjen, vilket han f.ö. gjorde ännu en gång i 1:a halvlek vid någon tilltrasslad situation.

I den 35:e min lyckades Johan M stjäla bollen från deras sisteman, grundlurade sedan honom igen när han lyckades springa fatt Johan, lurade också målvakten men han lyckades ändå rädda Johans skott från bara 3-4 meter till hörna.

Även om Eriksfält förde spelet i första halvlek mest hela tiden höll vi ihop laget bra.

Andra halvlek var bara 5 min gammal när Danne än en gång blev räddande ängel när han i absolut sista tiondelssekunden hann fram till och vann en duell med en av deras spelare precis framför mål. I den 63:e min var det lite kalabalik i vår målgård innan bollen än en gång slogs undan nästan på mållinjen (Danne? - tror inte det men?) I den 71:a min resulterade deras spelövertag på nick på hörna i det som skulle bli matchens enda mål.

I den 75:e min hade Eriksfält ett mycket tungt skott från långt håll i ovansidan av ribban men därefter var det vår tur att skapa lite. Sista kvarten tog vi över spelet helt och även om det till en del berodde på att de slog vakt om sin ledning så berodde det nog också på att vi faktiskt spelade bättre. Vi hade faktiskt förutom ett par-tre halvchanser två riktigt bra lägen. I den 76:e min var Daniel Sosa ytterst nära att hinna före deras utrusande målvakt till bollen. Hade han vunnit den duellen
hade han kunnat slå bollen i tomt mål. Bara minuten efteråt hade Per T ett skott från nära håll som räddades av någon (målvakten eller back?) som definitivt inte visste om det själv. När vi flyttade upp ordentligt - återgick till vårt vanliga 3-4-3 från det 4-2-3-1 vi spelat tidigare under matchen - mot slutet fick de efter ett individuellt misstag av en av våra försvarare ett jättefriläge i den 89:e min men Strandell gjorde ännu en av sina många fotparader.

Totalt sett en solklart rättvis seger för Eriksfält i en match som, vilket framgår ovan, innehöll många väldigt klara målchanser åt båda håll även om "Fältet" hade de klart flesta. Vår insats mot ett lag som i förra omgången slog topplaget ÖT Smygehuk var som helhet mycket bra - oändligt mycket bättre än den mot Pelister förra veckan - och ingen föll ur ramen och många var riktigt bra. Allra bäst var enligt min mening Strandell som höll oss kvar i matchen länge och Danne som var väldigt cool i sitt försvarsspel när han redde ut många svåra situationer och dessutom hade många bra uppspel.

Statistik: (våra siffror först) Hörnor: 5-9: Skott på mål 5-10 Skott utanför: 2-16